☑ A-merk sneakers

☑ Altijd de laagste prijs dankzij onze vergelijker

☑ Ruime keuze

aansteker

Geschiedenis van de aansteker

De geschiedenis van aanstekers gaat terug tot het begin van de 19e eeuw, toen de eerste mechanische aanstekers werden uitgevonden. Deze aanstekers waren echter nog niet zo gemakkelijk in gebruik als de aanstekers die we vandaag de dag kennen.

In 1826 werd de eerste patent op een lucifer aangevraagd door de Engelse uitvinder John Walker. Hij maakte lucifers door een stokje te impregneren met een chemische stof die, wanneer het werd langs een vlak oppervlakte wordt gescheurd, een vlam produceerde. Dit was de eerste lucifer die echt gemakkelijk in gebruik was.

De eerste mechanische aansteker

Tien jaar later werd de eerste patent op een mechanische aansteker aangevraagd door de Duitse uitvinder Johann Wolfgang Döbereiner. Dit was de eerste aansteker die werkte met een wiel en een slagpin, zoals we ze vandaag de dag nog steeds gebruiken, maar echt handzaam was deze aansteker nog niet. In de jaren daarna werden er veel verbeteringen aangebracht aan de mechanische aanstekers. In 1873 werd bijvoorbeeld de eerste gasaansteker uitgevonden door de Duitser Carl Auer von Welsbach. Deze aansteker werkte met een mengsel van gas en lucht, wat veel betrouwbaarder was dan de vroegere aanstekers.

In de 20e eeuw werden er nog veel verbeteringen aangebracht aan de aanstekers. In 1926 werd bijvoorbeeld de eerste bougieaansteker uitgevonden door de Duitse uitvinder George Blaisdell. Deze aansteker werkte met een bougie in plaats van gas, wat veel gemakkelijker in gebruik was. Deze aansteker was ook veel handzamer en lijkt sterk op de aansteker die wij vandaag de dag kennen.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten aanstekers, zoals gasaanstekers, bougieaanstekers en elektrische aanstekers. Maar ondanks al deze verbeteringen, blijft de basisprincipe hetzelfde: een mechanisch systeem dat een vlam produceert om andere materialen aan te steken.

Aanstekers als relatiegeschenk

Aanstekers personaliseren is populair bij bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een manier om hun naam en merk te versterken. Door aanstekers te personaliseren met het bedrijfslogo, kan een bedrijf zich onderscheiden van de concurrentie en de naamsbekendheid vergroten.
Er zijn diverse manieren om aanstekers te personaliseren. Een populaire methode is het bedrukken van de aansteker met een afbeelding of tekst. Dit kan gedaan worden door middel van een zeef- of transferdruktechniek. Deze technieken zorgen ervoor dat de afbeelding of tekst helder en snel op de aansteker wordt afgedrukt. Wil jij meer naamsbekendheid werven met jouw bedrijf? Laat aanstekers bedrukken en zorg dat je gezien wordt.

 

Meerdere aanbieders

Ruime keuze

Prijzen vergelijken

Altijd de beste prijs

Internationale merken

Kwaliteit sneakers